Андріївські вечорниці (13.12.2008)

Субота 13 грудня. Звичайний морозний суботній день не віщував нічого надзвичайного, однак телефон з пропущеними дзвінками від Михайла Царя нагадав мені про андріївські вечорниці, які готували Вероніка та Христина.
Власне вечорницям передувала ще одна важлива подія м. Жидачева – презентація байкер фільму від Тараса Мацука. Важливо зауважити, що на премєру прийшло доволі багато глядачів. Але якщо врахувати велику кількість гостей зі Львова та Івано-Франківська – то саме корінних жидачівців було лиш половина. Але шумний мов вулик зал дружно затих зразу після початку фільму. Про сам фільм писати не буду – то інша історія. До речі будемо чекати офіційних та неофіційних рецензій стрічки, але варто відмітити оплески та очікувані автографи Тараса та Романа. До речі 1 копію фільму було подаровано в музей МГО “Вектор”, то ж хто пропустив показ – звертайтесь.
Одразу після фільму, правда з невеличкою перервою на перенесеня апаратури в кімнату для танців розпочалася вечірка. Тепла, завдяки калориферу та затишна, завдяки цікавій композиції освітлення обстановка дійсно причаровувала, а ще ці дівчата з їх ворожінням... Людей не було багато, але як на таку подію, то була якраз та кількість, яка потрібна, та ще й приблизно однаково хлопців та дівчат. Конкурси проходили жваво, цікаво та вдало. Власне ніхто не залишався байдужим. Особисто для мене було дуже приємним, що на вечорі я побачив нові молоді чоловічі обличчя, які на стояли в кутку, а дійсно бавились... так як це має бути на вечорницях. Також кілька народних пісеньок доволі гарно заспівали Уляна та Оля, що теж додало позитиву.

З вечора особливо запамятались моменти, коли один мужній хлопець вирішив красиво поцілувати дівчину, яку після певної фальсифікації з “ениками бениками... це напевно будеш ти” вказав на потрібну йому дівчину :); також шкода мені стало Оксани, яка наворожила майбутню професію свого судженого, витягнувши з мішка стаканчик :); намальована борода за те, що калиту не випросив :); та підігріті на калорифері смачні вареники :).
Отже дякую всім ініціаторам, організаторам свята, та тим, хто активно долучився до його проведення: Герасименко Вероніка, Снігура Христина, хлопець з першого фото, Баранкевич Лесі, Оксані Полівчак (нажаль під час вечорниць була відсутня), Царю Михайлу.
З нетерпінням чекаємо на наступні цікаві вечори та наступні ініціативи.

Немає коментарів:

Дописати коментар