КВЕСТ вулицями нашого міста


Отож 4 липня завзяті молоді люди Жидачева вирішили організувати вулицями міста таку бавалку, як КВЕСТ. Що являє собою сама ця гра? Є кілька команд, кожна з яких отримує певне завдання, відгадує його і отримує взамін наступне. У нашому випадку ситуація була така. Команда отримувала завдання – загадка чи просто певний вислів і логічно помисливши мала знайти місце про яке йде мова у цьому ребусі. Зробивши певні зусилля над собою і фізичні, і логічні, і психологічні представники команди знаходили тріумфальне місце, де знаходився таємничий код(рандомний набір цифр і букв), його повідомляли оргам забігу, якщо код вірний , то команда у винагороду отримувала наступну загадку і так далі, аж поки ті головоломки сі не скінчат.

В організаційному, суддівському, апеляційному(і всяких таких інших) комітетах було задіяно три людини – голова того всього параду Влодко(рефері на ровері), дівчинка Оксана, котра була основоположником Квесту і в останню мить долучився ще один Вовка, який очолював більшість комітетів. А команд назбиралося сім: "Телепузики"(я б їх назвав "Чорнопузики", бо всі були у чорних майках), "Хрони"(ну тут просто "Слонографи"), "Гойра"(видно завжди щось святкують), "Їжачки"(без коментарів), "Гарем"(два хлопаки і ціла купа дівок), "Сам по собі"(просто репери) і ще одна команда, курча пала не пам’ятаю назви.


Десь близько 22.00 год. то всьо дійство взяло старт. Завдання в команд були, як одинакові, так і різні, кожна команда йшла по своєму маршруту. Зупинюсь більше на діях команди в якій був автор цих рядків, а це тім "Гарем". Перше завдання "Трактор в полі дир.-дир-дир, я майбутній бригадир" ну і ми помакаронили в ПТУ і знайшли там перший код. Наступне "Можливо Богдан, а може Зеновій" тут нас взяли троха сумніви, але певними зусиллями дійшли висновку що це пам’ятник Богдану Хмельницькому(друге його ім'я Зеновій). Далі про Гутенберга – то зрозуміло винахідник друкарської машинки і ми вже на вул. Друкарська і берем третю точку. "Він витримував тонни, його били тонни" і тут ми почали чудити, нас осяйнула думка про старий міст і ми стрім голов помчались туди і ніц там не знайшли. На цьому етапі до команди приєдналися ще дві ґєрли і це додало команді додаткових сил і принесло зразу певний результат – з/д міст(по ньому поїзд їздить, а б'ють його фури які не пролазять під ним). "Колись там жили Русини(Владко враг поставив наголос на другий склад і це нас здорово збило з пантелику), а тепер там зал Царства" і подумали про будинок Свідків Єгови, але нічого там не виявили, потім ще один дім молитви на вул. Пушкіна і там пшик. "Япона мама" що ж то може бути, набираю номер суддів і беру підказку і той чоловік каже мені Русини (наголос на перший склад) і все стає зрозуміло – та це ж спортзал. І в мене зразу думка "А най би тому Владкові пов'язка на голові перекрутилася" за те що він нас ввів в оману. Далі ребус про турнікет, який ми теж довго знаходили, хоча правильна відповідь у нас була на самому початку, але ми до неї не прислухалися. Потративши купу часу на це завдання нарешті біля турнікетів у Другій школі було взято верх над цим ребусом. Дальше щось там про четвертинку м’яча і про гітару – це клітка. Наступне про Прометея і це Вічний Вогонь на могилі воїнів ВВВ і остання точка "Їх було 41 і було це в 41" – могила вояків УПА недалеко від лікарні. Ось він довгоочікуваний фініш.


Тепер про інші цікаві штуки. Деякі команди виявилися врагами, бо зривали коди і інші команди не знаходили їх затрачаючи на це багато часу і шукали зовсім інші місця. Також певні команди діяли у змові передаючи точки одні одним – страшна банда ігітурів. Команда "Слонографи" шукаючи розгадку про динозаврів бігла аж до одинокої сосни, але зазнала там фіаско, бо код то був на території ПТУ, на фініші капітан цієї команди громадянин Олежко висказав все, що він думає про організаторів і про динозаврів . Одна з команд розтлумачуючи вислів про турнікети подумала, що це кладка на с.Межиріччя і на таксі їхала туди, ну і звичайно не знайшла там нічого, окрім кладки і річки Стрий. Досить цікаві пошуки були коду загадки про Гутенберга, народ по території санстанції лазив. Про Русинів і Царів, моя команда ще мала варіант, як стара хата Царів і там шукала істини.


Тепер про результати. Перші "Слонографи"(ну чи "Хрони"), другі "Гойра", треті "Телепузики", четверті "Гарем" далі не пригадую. Організатори без відома учасників скоротили кількість точок з 12 до 9, що на мою думку вплинуло на кінцеві результати. Апеляційний комітет не справився зі своїми обов’язками – догана і понизити у класі. Рефері на ровері повезло, що не було команди Миханя, бо останній міг би застосувати патик по крижах судді за такі завдання. А так всі залишилися задоволеними і навіть зробили колективне фото, на якому добре що не має автора цього тексту, а то б фамілії визнали. І це мав би бути кінець, але… Як виявилося організатор на ровері ще й підробляє нічним таксистом і на своєму ТЗ розвозить дівок по хатам, цього разу його маршрут пролягав у район Гора. Казали люди, що він так дер на ровері, що аж му зіпріли… пальці(а ви про що подумали некультурщина). На цьому ставимо крапку, але не жирну, бо в майбутніх планах є ще певні задумки.

4 коментарі:

  1. Даю офіційні результати:
    1 місце дві команди: хрони та гойра час фінішу: 1.35
    2 місце Телепузики 0.49
    3 місце Гарем 1.05

    зведена таблиця:
    назва команди | час фінішу | штрафи | загальний час
    Гойра 00.17 00.20 00.37
    Хрони 00.35 0 00.35
    Гарем 00.45 00.20 01.05
    Телепузики 00.49 0 00.49
    Сам собі 00.50 00.50 01.40
    Метелики взяли 7 кп
    Їжаки взяли 6 кп.
    дякую всім, особливо оксані за починання і удечу за допомогу, а також наймолодшому учаснику, якому було 11 років!!

    ВідповістиВидалити
  2. помилився. перше місце: час фінішу не 1.35 а 0.35

    ВідповістиВидалити
  3. Опа, навіть третє місце дали моєму тіму.
    Даєш бронзову медаль в студію )))

    ВідповістиВидалити