Туристсько-краєзнавчі змагання 2012



16 вересня Жидачів святкував своє 848-річчя. Проте урочистості з нагоди свята розпочалися ще 15 числа з туристично-краєзнавчих змагань. Організувала їх Молодіжна Громадська Організація «Вектор» у рамках проекту «Активне літо з Вектором».

Для участі у змаганнях зареєструвалися три команди: «БруТорС» (STREET WORKOUT - БруТорС - ЖИДАЧІВ ), «Сонячні зайчики» (Жидачівська гімназія ім. О. Партицького) і «Дачніки» (Жидачівська ЗОШ №2). На офіційному відкритті відбулось шикування команд, виконувався державний гімн, а також міський голова Володимир Семенович Левко та його заступник Ярослав Григорович Гаврильчук привітали учасників із Днем міста та офіційним відкриттям змагань.


По закінченні урочистої частини розпочалась загальнокомандна боротьба у першому заліковому виді – подолання смуги перешкод. Учасники команд встановлювали намет, долали умовне болото за допомогою жердин та по купинах, переправлялись через умовний рів «маятником», проходили перила, переносили умовного потерпілого на ношах та на фініші знімали намет. В результаті перше місце в цьому виді зайняла команда «Бруторс», друге – «Сонячні зайчики», третє – «Дачніки».





Другий заліковий вид включав в себе дев’ять конкурсів. В той час, коли частина учасників команд змагалися у розпалюванні багаття, конкурсі краєзнавців та конкурсі вузлів, решта готували обід та упорядковували табір. Смак приготованих страв, їх оригінальність, порядок та чистота оцінювались суддями у конкурсах бівуаків та кухарів. Конкурси: «Кращий капітан команди», «Фотознімок» та «Емблема» були домашнім завданням, які команди мали попередньо підготувати. На завершення учасники продемонстрували свої акторські та вокальні здібності у конкурсі «Туристична пісня». В результаті у другому заліковому виді перше місце отримала команда «Сонячні зайчики», друге – «Бруторс», третє – «Дачніки».








У підсумку на урочистому закритті змагань суддівська колегія привітала з першим місцем дві команди : «Сонячні зайчики» та «БруТорС», а з другим – команду «Дачніки». Переможців нагородили Грамотами Жидачівської міської ради та іменними грамотами за участь у змаганнях, пам’ятними футболками та цінними подарунками. Нагородження проводив заступник міського голови Ярослав Григорович Гаврильчук.










Більше фото тут

Відео тут і тут

Автор: Вероніка Герасименко


4 коментарі: