Вже стало традицією відкривати новий гірський сезон однодневним походом на
г.Парашку. На календарі замаячила субота 16 лютого(за всі роки саме пізніше
сходження, завжди вилазка була у січні) і ми рушили на підкорення вершини.
Добирання стандартне і ось ми вже у м.Сколе на стартовій ділянці. Снігу є
достатньо, але він є добре втрамбований та ще й стежка протоптана досить
нормально, так що починаємо набирати висоту.
Вирішили зробити невеликий брейк, ховаємося за снігову
надувку, п’ємо гарячий чай, гріємо вино на пальнику та їмо канапе. Перепочивши,
рушаємо по хребтику далі. Деякі вершинки підкорюємо, деякі, як є можливість
траверсуємо. Саме основне, що не дуже грузнемо у сніг, тому ходьба приносить
задоволення. Інколи заходимо у хащі ялинок і як рогаті лосі прориваємося між
ними на відкриті ділянки.
Так не помічаючи плину часу ми дійшли до
міні-хатинки(аж здивувався, коли її побачив, не очікував, що так швидко дійдемо).
Залазимо всередину тої будки(а нас четверо) і накриваємо стіл – канапе, піцца,
шоколад, вафлі, яблука і благородний напій коньяк. Споживши то і загрівшись
коньячком, перед нами залишився тільки підйом на Парашку.
На самому підйомі
появився мінімальний вітерець, а з деяких ділянок аж поздувало сніг і йдеш по
замерзлій землі. І ось в тумані видніється хрест, а це означає, що ми на
вершині. Радість, гучні крики, фотографії і туман повсюди. Отримавши
задоволення від підкореної вершини, розпочинаємо спуск по тих самих слідах, що
і піднімалися. За кілька хвилин збігаємо до низу і знову своїми ж протоптаними
слідами йдемо туди звідки прийшли. На
спуску з хребта знову робимо прийом їжі і рідин, все з'їдаємо і випиваємо, душі
стає веселіше, а тілу тепліше і знову вниз, то йдемо, то збігаємо.
На галявинці, яка згадувалася вище, залишили
повідомлення для наших друзів, які мали підніматися сюди у неділю.
І так по
трохи виходимо на фінішну пряму, вже видніється Сколе, ще кілька десятків
хвилин і ми вже на з\д вокзалі і дорога домів.
Немає коментарів:
Дописати коментар