Парашка 2013


Вже стало традицією відкривати новий гірський сезон однодневним походом на г.Парашку. На календарі замаячила субота 16 лютого(за всі роки саме пізніше сходження, завжди вилазка була у січні) і ми рушили на підкорення вершини. Добирання стандартне і ось ми вже у м.Сколе на стартовій ділянці. Снігу є достатньо, але він є добре втрамбований та ще й стежка протоптана досить нормально, так що починаємо набирати висоту.



Крони дерев вкриті зледенілим снігом, утворюючи певні велетенські міфічні істоти. Неспішно дійшли до позначки  "Вода", джерело не замерзло, то ж набрали водички і рушаємо далі. Ще трохи підйому і ми на маленькій відкритій галявинці, зустріли групу з трьох хлопаків, які також прямують на вершину. Ще кількасот метрів по вузенькій стежці, оточеній з обидвох боків засніженими ялинами і ми на хребті. А тут нас очікував туман, видимість 20-30 метрів, правда радувало, що немає вітру і провиднюється стежка.



















Вирішили зробити невеликий брейк, ховаємося за снігову надувку, п’ємо гарячий чай, гріємо вино на пальнику та їмо канапе. Перепочивши, рушаємо по хребтику далі. Деякі вершинки підкорюємо, деякі, як є можливість траверсуємо. Саме основне, що не дуже грузнемо у сніг, тому ходьба приносить задоволення. Інколи заходимо у хащі ялинок і як рогаті лосі прориваємося між ними на відкриті ділянки.


















Так не помічаючи плину часу ми дійшли до міні-хатинки(аж здивувався, коли її побачив, не очікував, що так швидко дійдемо). Залазимо всередину тої будки(а нас четверо) і накриваємо стіл – канапе, піцца, шоколад, вафлі, яблука і благородний напій коньяк. Споживши то і загрівшись коньячком, перед нами залишився тільки підйом на Парашку.

На самому підйомі появився мінімальний вітерець, а з деяких ділянок аж поздувало сніг і йдеш по замерзлій землі. І ось в тумані видніється хрест, а це означає, що ми на вершині. Радість, гучні крики, фотографії і туман повсюди. Отримавши задоволення від підкореної вершини, розпочинаємо спуск по тих самих слідах, що і піднімалися. За кілька хвилин збігаємо до низу і знову своїми ж протоптаними слідами йдемо туди звідки прийшли.  На спуску з хребта знову робимо прийом їжі і рідин, все з'їдаємо і випиваємо, душі стає веселіше, а тілу тепліше і знову вниз, то йдемо, то збігаємо. На галявинці, яка згадувалася вище, залишили повідомлення для наших друзів, які мали підніматися сюди у неділю. І так по трохи виходимо на фінішну пряму, вже видніється Сколе, ще кілька десятків хвилин і ми вже на з\д вокзалі і дорога домів.

Немає коментарів:

Дописати коментар