31 січня. ХУ4 та компанія в Жидачеві


...люди, котрі слухають рок музику – це ті люди, які не розуміють як можна слухати щось інше.

Панк, метал, емо, готи... – набір слів, що лякає пересічну людину, але їх визначення чітко відмежовують конкуруючі, а то й ворогуючі субкультури оду від одної, але тільки не в Жидачеві. Цьому й доказ суботній вечір 31 січня. Клюб папірників, який став центром неформалізму міста, району й одним з центрів області зібрав всіх... вище перелічених. Завдяки вже по суті "бренду" міста група Ху4 включила Жидачів в перелік концертних міст України в рамках туру групи.
Нажаль налаштування концерту почалось з певних неприємностей, але це не завадило все почати вчасно. Отже:
Першою вийшов на сцену гурт з Нового Роздолу. Він був незапланованим, але як на виступ без чексаунда і перших... то виступ був достатньо хорошим, от якщо чесно від мене – то побажав би хлопцям збирати гроші на кращі інструменти – а то звісно в наш час досить проблематично...
Наступною вилізли на сцену Есіони (екс Реінкарніція). Того вечора був я на них трохи злий, але незважаючи на це приклав максимум зусиль, щоб вони нарешті зазвучали, чого не відбулося нажаль минулих концертів. І дійсно їм вдалось завести публіку. Аплодування, вигуки, свист, писк, слем і драйв... було все. От шкода що не було вокалу, за вийнятком останньої композиції, де власне відбувся дебют провідного рокера Гіви. Словом група зробила все, щоб дебют вдався. До речі напередодні концерту група відмовилась виступати, але все таки вдалося їх випхати на сцену.
Наступними вилізли на сцену Хепі енди з Нового роздолу. Знайомий вже місцевій публіці гурт і творчість допомогла встановити контакт сцена – зал і не згасила енергетики а тільки піддала жару. І навіть обірвана струна не завадила успішному виступу групи. Сподобалась виконавська майстерність Миколи і достатьо сильний і дуже специфічний вокал Олега. Ну і ще доволі часто давав про себе чути барабанщик, якого було ледь видно зза барабанів. До речі даний гурт по суті виграв приз глядацьких симпатій. Звучали вони цього вечора стильно і фірмово.
Четверті – Форпости. Молода і доволі перспективна львівська група. Відносно звучання виконання зауважень нема. Вони успішно залогінились в систему і доволі легко отримали підтримку публіки. Однак якщо критично підійти до них, то найслабшою їх стороною є підбір матеріалу. Відчутно, що гурт ще не визначився до кінця зі стилістикою. Також як на мене варта було б трохи більше рухатись на сцені – тоді б можна було б зал розірвати повністю, хоча виступ все одно на зарах! А попередні речення просто інформація для роздумів.
Останні: хетлайнери і винуватці вечора гурт... гурт... аж за третім разом зміг вигукнути назву ведучий ху4. Розігріта і вже змучена публіка з останніх сил рвалась в середину залу і хаотично штовхали один одного. Атмосфера залу надихала виступаючих (про що вони мені пізніше зізнались) і останні навіть не полінувались два рази вийти виступати на біс. Дійсно досвідчена команда приручила глядачів не технікою а в першу чергу досвідом, позитивом, цікавими текстами, запалом. От шкода що було зіграно мало старих пісень, яких публіка знає напамять.
Напевно вперше в історії рок концертів в Жидачеві я побачив повноцінний і повнолюдний слем посеред залу, де панував дух братерства, де ніхто не проявляв агресію чи злість. Це реально показник для мене. "Ріспект" люди що ви є.
Після концерту було знайдено буквально кілька пляшок від пива що є по суті каплею в морі в порівнянні із відповідними артефактам після дискотеки в 50-ці, але все одно ми повинні прагнути до кращого і підкоривши гордість викидати пляшки в смітник і не уподоблюватись "худобі" :) не побоюсь того слова. І взагалі тим, хто не може прийти на концерт без пляшки пива пора зрозуміти що найкращим алкоголем є рок! Як не крути!
Також варто відмітити, що концерт в Жидачеві відвідали гості з Нового Роздолу, Заріччя, Гніздичева і... Загірячко (останнє жарт).
p.s. хто має якісь фотки - киньте лінки в коментарях.

1 коментар:

  1. так, справді все написане приблизно відображає хід подій того концерту,
    хтілося б ше раз підкреслити кількість глядачів-слухачів-слемачів, що відвідали той захід. одним словом, приємно, що народ таки долучається до проявів живої культури, яка робиться живими-реальними людьми, а не проводить час перед телевізором чи в неті в світі свого самоотупіння, поглинаючи все шо йому всюди підсовують.

    Концерт вдався, інколи здавалось шо було мало місця, сподіваємся наступного разу це мож буде виправити. Вже 21.02.2009.

    ВідповістиВидалити