МГО "Вектор" на тренінгу громадських організацій

21-22 березня у реколекційному центрі смт.Брюховичі відбувся навчальний тренінг громадянської мережі "Опора" "Основи громадської діяльності". Учасником цього дійства була наша маленька організація "Вектор" у складі шести чоловік, а саме Юрко і Михань – два активісти організації та Христина, Олежко, Ігорко і Орест – які є претендентами на вступ до організації(мають пройти ритуал посвяти). Так би мовити підростаюче покоління. Також у тренінгу брала участь громадська організація з м. Старий Самбір. Ораторами(педагогами) цього тренінгу були дві дівчинки Оля та Іра, а також Сашко, який був, як і учасником, так і оратором тренінгу.
Розпочався тренінг із знайомства учасників, кожен на листку паперу формату А4 намалював три малюнки, які характеризували його уподобання, мрії. Далі визначилися з напрямками діяльності громадський організацій і одразу провели практичне заняття. Учасники були поділені на команди(по двоє чоловік), кожна з яких мала охарактеризувати певний напрямок діяльності громадської організації. Вдалося все на славу. Обід(годували нас, як на убій). Після обіду була така собі весела руханка, а далі Сашко розпочав розповідь про Мотиваційний блок нашого тренінгу. Було поставлено питання: Чому наш народ ставиться пасивно до громадської діяльності? Чинники були різні – менталітет людей, непоінформованість, лінивість, негативна спадщина РС, страх… Також, щоб закріпити прослухане провели практичні виступи учасників. Кава(чай)-брейк. Опісля було організовано виставкове дійство під назвою "Прийом у короля". Нам учасникам у короткий термін потрібно було придумати сценарій до цього виступу і наділити всіх ролями, з чим ми успішно справилися. Цим дійством нас підвели до блоку "Роль у команді". Оля нам розповіла, які саме є ролі(природній лідер, душа команди, спеціаліст, …) у командній праці, пояснивши сутність і важливість кожної з цих ролей. Щоб виявити схильність кожного з учасників, до певної функції у команді було проведено тест – відповіді на питання, за підсумками якого кожен підрахувавши набрану суму балів дізнався до якої ж ролі у команді він тяжіє. Вечеря. А потім підбиття підсумків першого дня тренінгу, кожен учасник ділився своїми враженнями від почутого і побаченого, вказували на плюси і мінуси навчально дня(у більшості це були тільки позитивні відгуки). І на завершення робочого дня перегляд фільму, якщо не помиляюся "Сім душ". По закінченню перегляду всі розбрелися по кімнатах, хто спати, а хто… ну бокс дивитися. На хронометрах 00.00 і ми біля екрану телевізора, по якому трансляція з Німеччини, де наш Віталька Кличко натовк писок громадянину Гомеру з Куби, хороше було побоїще і що головне з позитивним закінченням для українських глядачів. Тепер можна і заснути(слонографів порахувати).
Неділя, ранок, 8.00, підйом, сніданок. Блок "Інформаційна робота". А саме чотири напрямки інформаційної роботи: Медіа, Влада, Громада та Спонсори(донори). Для закріплення пройденого матеріалу знову поділ на групи і практичне заняття з виступ на загал. Команди мали зобразити на малюнку чоловіка з притаманним йому одягом і властивостями характеру, в залежності від отриманого напрямку роботи. Далі розглядалося питання правильної співпраці з медіа: ТБ, Радіо, Преса, Інтернет, тобто як подати інформацію громадській організації у цих чотирьох напрямках. Чотири команди, кожна отримавши по напрямку мала представити свій шлях представлення інформації. Команда у якій був автор цих рядків отримала у завдання ТБ. Я, Сашко і ще двоє хлопак з Ст. Самбора розіграли сценку "Файна ТВ" з Інокентієм Бестом(я) та Зиновієм Пипкою(Саша). Всі зацінили шоу і відправилися на обід. Після перерви повернулися до питання мотивації(Сашко керував парадом), потім Іра розповіла про способи подання інформації(брифінг, прес-реліз, прес-анонс, …). У підсумку кожен мав скласти Прес-реліз про наш тренінг, бажаючі могли прочитати на загал свої творіння, а Оля і Іра обіцяли найкраще з релізів вивісити на сайті http://www.opora.lviv.ua/ (це ми перевіримо "смайлик, який єхидно сміється"). У заключній фазі тренінгу кожна з організацій розповіла про свої плани на літо, щодо організації певної громадської роботи.
Ну і на остаточний кінець всі ще раз поділилися враженнями, подякували організаторам тренінгу за чудову проведену роботу, за те що навчили нас чогось путнього щодо громадської активності і взагалі за добре проведений час на цьому тренінгу.

6 коментарів:

  1. Я радий, що всі раді...
    Велике спасибі Богдану... вірному помічнику Вектора за запрошення на трейнінг!!!

    ВідповістиВидалити
  2. Автор видалив цей коментар.

    ВідповістиВидалити
  3. Ми написали про вас тут: http://www.opora.org.ua/news.php?news=1327&

    ВідповістиВидалити
  4. файні вихідні получилися!!! дуже радий шо мене туда взяли!!!!

    Пі.Сі.
    ну коли ж той ретуал пройде!?!?!?!?!?!

    ВідповістиВидалити
  5. дуже приємно, що ваша організація розвивається, сподіваюсь, це новий імпульс для вашої роботи.
    не забудьте, пліз, запросити мене на посвіту "нових членів. все-таки я голова спостережної ради...

    ВідповістиВидалити