Андріївські Вечорниці

Щось згадав про наш блог, зайшов сюди, а тут інфа ще як не поновлювалася від літа.
А так як у нас було на календарі Андрія, то активісти "Вектора" влаштували Вечорниці.
Головними дійовими особами вечора були двоє кумів Михань і Роман, і двоє кумоньок Вероніка і Христина.
Почалося все з того, що дівчата не хотіли пускати хлопців на вечорниці і останнім довелося викручуватися із цієї ситуації, щось вони там наобіцяли виконувати(автор цих рядків особисто нікому нічого не обіцяв, що не може не радувати ))) ) і з горем пополам сильніша половина людства зайшла в приміщення. Народу "набилося" вдосталь, можна сказати, що був аншлаг, ще й походу прибували нові люди, навіть гості зі Львіва завітали до нас. І почалися забави, гадання, ворожіння.
Спершу дівчата розкручувалися і кидали свій чобіт, куди вкаже його носок звідти і суджений буде. Більшість дівчат хилило в один напрямок – кладки у відоме всім село, виникали певні підозри у хлопців, а чому саме туди? Видко там моцні бавури жиють, в Жидачеві таких нема. Далі забавка для хлопців. Потрібно було з дна посудини, яка наповнена водою витягнути зубами чи язиком перстень, не замочивши при цьому кінчик носа. Якщо перстень був досягнутий з дна, то означало, що хлоп сі вжене. І чомусь всі хлопаки кинулися до того діла і більшість на славу справилося з цим завданням. Ба навіть президент Вектора витягнув перстень, чоловіче готуй горівки на 2010 рік )))). Ага була музична пауза, яку заповнив народно-інструментальний колєктів у складі двох чоловік під назвою "Вовіки". Ідем далі… Принесли корито з водою по стінках якого наклеїли карточки з іменами. Дівчата опускали на воду свічку і до якого імені пристане свічка, то самі знаєте що буде. Два імені явно були популярними того вечора – це навіть "попахувало" певною змовою дівчат, щодо цих імен. Ці всі конкурси ведучі вечора розбавляли жартами і різними цікавими історіями. Знову музичний виступ, тепер вже дівчинки Христини, котра на гітарі виконала сумну пісеньку і в людей з'явилися на очах крокодилячі сльози. Був майстер-клас танцю "Полька" від керівника танцювального колективу "Барви Удеча" Лілії. У той час за ким там всі танцювали, купка людей розпивала домашнє винце, ух хороше було!!! Цікава ще фішка була з відображенням імені. Дівчата на руці свічкою писали три хлопчачі імені одне на одному, ті ж імена писали ручкою на клаптику паперу, який спалювали і попелом терли по руці, де були імена. Довго всі дізнавалися, що ж то за імена такі в них проявилися, були імена яких вони навіть і не писали ))), ну цирк був дротяний. Ще були поскидували у мішечок різні причандалі і дівчина на ощуп витягувала певну річ і тут же отримувала від кума Романа відповідь ким же буде її чоловік, а той за словом у кишеню не ліз і по рандому видав цікаві перли.
Калита така кругла випічка. Пан Калитинський тримав її підвішеною у повітрі, а от пан Коцюбинський мав просити дозволу на те, щоб вкусити калиту. Не так просто виявилося вкусити шматок та ще й дівки тебе в придачу мажуть тістом, смішачи тебе, а сміятися тож не можна, такі правили забавки. Але саме краще влупити собі кусочок калити рукою, що всі дружньо по черзі і зробили. Яблуко підвішене на ниточці, яку тримає дівчина, а хлопець намагається з'їсти фрукт, який бовтається то туда, то сюда. У кінцевому випадку хтось від когось(хлопець від дівчини чи навпаки) отримував поцілунок, ну цим дійством певно були задоволені всі дійові особи. Ну і на кінець принесли макітру з варениками і кожен бажаючий міг зкуштувати цю смакоту. Але варенички то були з цікавими начинками, то з грудкою солі, то перчений, то з копійкою, от такі сюрпризні були пироги.
А завершилося це все дійство українською дископляскою під проводом кума Миханя, тіко я вже того не бачив, пішовши слухати іншу музику, а що творилося на діско-паті то питайте самого Миханя, якщо і вас не було там.
Всім велике дякую, що прийшли на вечорниці, дійсно багато народу було, що вельми радує, ведучим за чудово підготовлений вечір, дівчатам за спечену Калиту, музикантам за пісні.
Чекаємо всіх у Різдвяні свята на конкурсі "Вертепів"!!!

3 коментарі:

  1. а де ж фотки? таке гарне свято...вітаю "Вектор2 з оновленням інформації на блозі.))))

    ВідповістиВидалити
  2. фотки де ж ви???
    По ідеї в прихильниках блога є такий товариш, як Андрій, котрий робив фотки на вечорницях.

    ВідповістиВидалити
  3. Анонім17/12/09 13:44

    Файні були вечорниці.
    хм... Тут і мене згадали попри фотки :)
    Фотки є тут: Андріївські вечорниці 2009

    ВідповістиВидалити