Місцеві блогери та активні дописувачі соціальних мереж вивчають питання децентралізації

Мені як керівнику прес-служби молодіжної громадської організації «Вектор» довелося вже вдруге взяти участь в інформаційних заходах, що відбувався на території Жидачівського району у рамках проекту «Децентралізація як вона є: інформаційно-просвітницька кампанія про окремі аспекти адміністративно-територіальної реформи» Регіонального благодійного фонду «Резонанс» здійснюється в рамках програми ЄС «Підтримка реформи місцевого самоврядування в Україні», що реалізується Інститутом громадянського суспільства в партнерстві з Фондом Східна Європа і фінансується Європейським Союзом.




На першому засіданні прес-клубу, 15 грудня 2015 року, темою було "Чи стане громада господарем своєї території: оцінюємо шанси для Жидачівщини". За допомогою інструменту фасилітації "Квітка лотоса" ми спільно із журналістами локальних медіа Жидачівського району та блогерами розбирали складові поняття "децентралізація" та їх атрибути.





В ході обговорення учасники виділили п’ять сфер, в яких відкриваються нові можливості для об’єднаних громад. Підсумковим меседжем стало гасло: «Хочеш? Старайся, і будеш мати!», слідування якому, на думку учасників, дасть краще облаштовану територію, чисте довкілля, добру освіту, посилення громадянської освіти через навчання та тренінги, розвиток соціального підприємництва і самореалізації, економічний розвиток, залучення інвестицій, подолання безробіття.











Під час семінару у лютому 2016 року ми розглядали питання інформаційної стратегії для інформування громади про впровадження адміністративно-територіальної реформи, а також питання – що може дати децентралізація для розвитку освіти та молодіжної політики, для розвитку громади у майбутньому. Були дуже жваві дискусії та обговорення, а також розуміння того, що всі реформи проходять дуже важкий шлях свого впровадження. Ми з нетерпінням чекаємо нових зустрічей та сподіваємося, що громада Жидачівського району буде активною та сприятиме реформам!

Ігор Іванців,

Прес-служба МГО «Вектор»

Немає коментарів:

Дописати коментар